1. Eğitimler Ücretli Midir?
  2. Uzaktan Eğitimlere Nasıl Katılabilirim?
  3. Kursiyerleri Nasıl Seçiyorsunuz?
  4. Eğitimlere Başvurumun Sonucunu Nasıl Öğrenebilirim?
  5. İş Birliği Kapsamında Düzenlenen Eğitimlerde Sertifika Sınavı Nerede Yapılmaktadır?
  6. Uzaktan Eğitim Derslerini Hangi Saatlerde Takip Edebilirim?
  7. Sınav Ücretinin Dekontuyla Birlikte İstenen Evrakları Hangi Adrese Göndermeliyim?
  8. İş Birliği Kapsamında Düzenlenen Eğitimlerin Belgesini Nasıl Alabilirim?
  9. MEB’in İstediği Sınav Evrakları Nelerdir?
  10. İş Birliği Kapsamında Düzenlenen Eğitimlerin Sınav Giriş Belgesini Nasıl Temin Edebilirim ve Sınav Sonucunu Nasıl Öğrenebilirim?
  11. İş Birliği Kapsamında Düzenlenen Eğitimlerin Sınavına Katılamayacağım, Bir Sonraki Dönemde Yapılan Sınava Girebilir Miyim?
  12. Uzaktan Eğitim Sistemi Şifresini Unuttum / Şifremle Giriş Yapamıyorum Ne Yapmalıyım?
  13. İş Birliği Kapsamında Düzenlenen Eğitim Programları Uzaktan Öğretim Uygulama Yönergesi?
  14. Eğitimlere Başvuru Esnasında Kontenjan Dolu Uyarısı Alıyorum, Ne Yapmalıyım?
  15. Uzaktan Eğitim Seminerlerine Başvurular Nasıl Yapılıyor?
  16. Hatalı Yatırılan Sınav Ücretlerinin İade Edilmesi İçin Ne Yapmalıyım?

Cevap 1: Eğitimler Ücretli Midir?

Elginkan Vakfı olarak tüm eğitimlerimiz ücretsizdir. Ancak T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile iş birliğinde düzenlenen Onsekiz Adet Uzaktan Eğitim Programında  T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen sınav ücretinin yatırılması gerekmektedir.
Sayfa Başına Git

Cevap 2: Uzaktan Eğitimlere Nasıl Katılabilirim?

Eğitimlere Elginkan Vakfı’na bağlı herhangi bir eğitim merkezinin web sitesinde yer alan Kayıt ve Başvuru linkini tıklayarak öncelikle sisteme kayıt olunmalıdır. Daha sonra sisteme girerek uzaktan eğitimlerimize başvuru yapılabilmektedir.
Ahmet Elginkan Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (KOCAELİ)

www.aemtem.org.tr

Ümmehan Elginkan Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (MANİSA)

www.uemtem.org.tr

Sayfa Başına Git

Cevap 3: Kursiyerleri Nasıl Seçiyorsunuz?

T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile iş birliği kapsamında düzenlenen kurslarda her bir eğitim için 400 öğrenici kabul edilmektedir.  Konu ile ilgili olan katılımcılar öncelikli seçilmektedir. Başvurusu olup seçilemeyenler yedek olarak değerlendirilmektedir.
Sayfa Başına Git

Cevap 4: Eğitimlere Başvurumun Sonucunu Nasıl Öğrenebilirim?

Başvuruların değerlendirilmesinin sonucunda sizlere SMS yoluyla bilgilendirme yapılmaktadır. Kayıt ve Başvuru sistemine kayıtlı Cep Telefonunuza gelen SMS‘lerinizi kontrol ediniz. Çalışma takvimlerimizi güncel olarak takip ediniz. Ana sayfada güncel çalışma takvimi linklerini bulabilirsiniz.
Sayfa Başına Git

Cevap 5: İş Birliği Kapsamında Düzenlenen Eğitimlerde Sertifika Sınavı Nerede Yapılmaktadır?

Sınavlar genelde Eğitim Merkezlerimizin bulunduğu KOCAELİ ve MANİSA illerinden birinde yapılmaktadır. Katılım oranının az olduğu durumlarda sadece tek bir ilde sınav merkezi açılabilmektedir. Bu olasılığı göz önünde bulundurarak sınav işlemlerini başlatınız.

 

Eğer bulunduğunuz şehirde Uzaktan Eğitimlerimize katılan ve sınava girmeye hak kazanan kursiyerlerin sayısı 100 den ise bulunduğunuz şehirde de sınav merkezi açılacaktır(MEB’e bağlı herhangi bir okul).

 

Sınav Merkezleri sınava girmeye hak kazanan kursiyerlerimizin İKAMET İLİ bilgisi baz alınarak belirlenmektedir, bu sebeple sınava girmeye hak kazanan kursiyerlerimizin tespitinden sonra hangi illerde sınav yapılacağı belirlenir. Yani sınav merkezleri sizlerin İKAMET İlinize göre belirlenmektedir. Size en yakın sınav merkezine yönlendirme yapılmaktadır.

 

Hangi Eğitim Merkezimizden kayıt olmuş iseniz o eğitim merkezimizin Kayıt ve Başvuru Sistemindeki bilgilerinizi mutlaka güncel tutunuz.
Sayfa Başına Git

Cevap 6: Uzaktan Eğitim Derslerini Hangi Saatlerde Takip Edebilirim?

Uzaktan Eğitim derslerini çalışma takviminde belirtilen eğitimin başlangıç ve bitiş tarihleri arasında istediğiniz saatlerde takip edebilirsiniz, herhangi bir zaman kısıtlaması yoktur. Başlangıç ve bitiş tarihleri dışında eğitimleri takip edemezsiniz.
Sayfa Başına Git

Cevap 7: Sınav Ücretinin Dekontuyla birlikte İstenen Evrakları Hangi Adrese Göndermeliyim?

Sınav ücretinin dekontuyla birlikte istenen evrakları aşağıdaki adrese gönderiniz:
Elginkan Vakfı  Ahmet Elginkan Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi/Kocaeli
Serdar Mah. İstanbul Karayolu Cad. No:65 
  İzmit/KOCAELİ 
Sayfa Başına Git

Cevap 8: İş Birliği Kapsamında Düzenlenen Eğitimlerin Belgesini Nasıl Alabilirim?

T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile iş birliği kapsamında düzenlenen uzaktan eğitimlerde T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan sınava girip;

Başarılı olduğunuz takdirde belgeniz çalışma takviminde belirtilen tarih aralığında sisteme kayıtlı olan açık adresinize karşı ödemeli olarak kargo yoluyla gönderilecektir. Bu yüzden kayıt esnasında girmiş olduğunuz  bilgilerinizi güncel tutunuz.

Başarısız olduğunuz sınava üç (3) kez katılma hakkınız bulunmaktadır. Gireceğiniz her bir sınav için ayrıca Sınav Ücreti yatırılıp Eğitim Merkezine bir önceki yapılan sınavda başarısız olduğunu ve bir sonraki yapılacak olan sınava katılma isteğini bildiren dilekçe ile birlikte teslim edilir.

Sayfa Başına Git

Cevap 9: MEB’in İstediği Sınav Evrakları Nelerdir?

  • Kurs Bitirme sınavına girmek için derslerin tamamını takip etmek zorunludur. Derslere devam etmeyenler Kurs Bitirme sınavına alınmayacaktır.
  • Elginkan Vakfı ile Mesleki ve Teknik Açık Öğretim Okulu Müdürlüğü tarafından müştereken verilecek Kurs Bitirme Belgesi için sınava girmek isteyen adaylar T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen Sınav Ücretini; Çalışma Takviminde belirtilen tarihleri arasında,
  • Ziraat Bankası ATM’lerinde MEB ÖDEMELERİ bölümünden KATILDIĞI KURS İSMİNİ seçeneklerde bularak T.C. Kimlik Numarasıyla sınav ücretini yatırabilirler. (havale masrafı alınmamaktadır)

 1.      T.C. Uyruklu Adaylardan İstenen Belgeler;

1.1. Mesleki ve Teknik Açık Öğretim Okulu Müdürlüğü’ne hitaben Kursa kayıt olma isteğini belirten başvuru dilekçesi,

1.2. Kursiyer Kayıt Bilgileri Formu (2 adet)

1.3. Öğrenim belgesinin onaylı fotokopisi,(Milli Eğitim’e bağlı herhangi bir okuldan “Aslı Gibidir” Kaşesi veya mezun olunan okuldan “Aslı Gibidir” Kaşesi veya Noterden onaylı veya E-devlet çıktısı)

1.4. 2 adet Nüfus cüzdanı fotokopisi (T.C. Kimlik No için),

1.5. Yeni çekilmiş 4,5×6 cm. boyutlarında 3 (üç) adet vesikalık fotoğraf,

1.6. Banka dekontu,

1.7. Özel Durum Belgesi: Engellilik vs. gibi bir durum varsa bu durumu gösteren Rapor veya Belge, (Aslı ya da Onaylı Fotokopisi),

1.8. Belge Sınavına katılamayacak olanlar için bu durumu belirten Eğitim Merkezi Müdürlüğü’müze yazılmış mazeret dilekçesi.

1.9. Poşet dosya

2.      Yabancı Uyruklu Adaylardan İstenen Belgeler;

2.1. Mesleki ve Teknik Açık Öğretim Okulu Müdürlüğü’ne hitaben Kursa kayıt olma isteğini belirten başvuru dilekçesi,

2.2. Kursiyer Kayıt Bilgileri Formu (2 adet)

2.3. Öğrenim Belgesi; Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’ndan alınmış denklik belgesi

2.4. Noterden Onaylı Pasaport Örneği,

2.5. Yeni çekilmiş 4,5×6 cm. boyutlarında 3 (üç) adet vesikalık fotoğraf,

2.6. Banka dekontu,

2.7. Özel Durum Belgesi: Engellilik vs. gibi bir durum varsa bu durumu gösteren Rapor veya Belge, (Aslı ya da Onaylı Fotokopisi),

2.8. Belge Sınavına katılamayacak olanlar için bu durumu belirten Eğitim Merkezi Müdürlüğü’müze yazılmış mazeret dilekçesi.

2.9. Poşet dosya

Sayfa Başına Git

Cevap 10: İş Birliği Kapsamında Düzenlenen Eğitimlerin Sınav Giriş Belgesini Nasıl Temin Edebilirim ve Sınav Sonucunu Nasıl Öğrenebilirim?

Çalışma takviminde belirtilen, katıldığınız kursun sınav tarihinden yaklaşık 5(Beş) gün önce MEB’in web sitesi olan www.meb.gov.tr adresinden girerek Sınavlar menüsünden Merkezi Sistem Sınav Duyuruları başlığı altından katıldığınız kurs ile ilgili linke tıkladığınızda sınav giriş belgenize ulaşabilirsiniz.
Sınav sonucunuzu yine bu sayfadan ulaşarak öğrenebilirsiniz.
Sayfa Başına Git

Cevap 11: İş Birliği Kapsamında Düzenlenen Eğitimlerin Sınavına Katılamayacağım, Bir Sonraki Dönemde Yapılan Sınava Girebilir Miyim?

Derslerin tamamını takip ederseniz sınava girmeye hak kazanırsınız.
  • Eğer evraklarınızı teslim ettikten sonra sınava giremeyeceğiniz belli olmuşsa, bir sonraki dönem sınavına girebilmeniz eğitime kayıt olduğunuz kayıt ve başvuru sisteminden yeniden başvuru yaparak T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen sınav ücretinizi yeniden yatırarak sizden istenen evraklarınızı kargo, posta, elden vb. şekilde eğitim merkezimize ulaştırınız. Böylelikle bir sonraki dönem sınavına girebilirsiniz.(Not: Bir sonraki dönemin ücret yatırma ve evrak teslim tarihlerini çalışma takviminden takip etmelisiniz)
  • Eğer eğitim esnasında sınava giremeyeceğiniz belli olmuşsa yine derslerin tamamını takip ediniz, herhangi bir ücret yatırmayınız ve evraklarınızı göndermeyiniz. Bir sonraki eğitim dönemi başladığından sizden istenen evraklarınızı ve ücretinizi yatırarak dekontuyla birlikte eğitim merkezimize kargo, posta, elden vb. şekilde ulaştırınız.
Sayfa Başına Git

Cevap 12: Uzaktan Eğitim Sistemi Şifresini Unuttum / Şifremle giriş yapamıyorum Ne Yapmalıyım?

Uzaktan eğitim sistemi şifrenizi unuttuysanız yada şifrenizle giriş yapamıyorsanız;
https://elginkanmdl.ege.edu.tr/login/forgot_password.php linkine tıklayınız ve gelen sayfada ister kullanıcı adı(T.C. Kimlik Numaranız) isterseniz e-posta adresinizi yazarak şifrenizi kendiniz temin edebilirsiniz.
Bu işlemi yaptığınızda size tekrar erişim sağlamak için neler yapmanız gerektiğini anlatan bir e-posta gönderilecektir.
Sayfa Başına Git

Cevap 13:  İş Birliği Kapsamında Açılan Eğitim Programları Uzaktan Öğretim Uygulama Yönergesi?

Kayıt şartları
MADDE 5- (1) Eğitim Programlarına kaydolabilmek için aşağıdaki şartlar aranır:
a)        18 yaşını doldurmuş olmak (18 yaşından küçük olanlar velilerinin izni ile kabul edilir)
b)        En az ilköğretim okulu mezunu olmak.
Kayıt için gerekli belgeler
MADDE 6-
(1) Eğitim Programına kaydolmak isteyen adayların ön kayıtları yıl içinde eğitimlerden 1 ay önce Elginkan Vakfı tarafından internet üzerinden alınır, her kurs başlangıcı kesin kayıt yapılmak suretiyle devam eder. Elginkan Vakfı ve T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından müştereken verilecek Kurs Bitirme Belgesi için sınava girmek isteyen adaylar aşağıda belirtilen belgelerle Mesleki ve Teknik Açık Öğretim Okulu Müdürlüğü müdürlüğüne müracaatta bulunacaklardır. Elginkan Vakfı sınava kabul edilecek kursiyerlerin listesini Mesleki ve Teknik Açık Öğretim Okulu Müdürlüğü’ne iletecektir.
A- T.C. uyruklu adaylardan istenen belgeler;
  1. Mesleki ve Teknik Açık Öğretim Okulu Müdürlüğü’ne hitaben Kursa kayıt olma isteğini belirten dilekçe,
  2. Kursiyer Kayıt Bilgi Formu
  3. Öğrenim belgesinin onaylı fotokopisi,(Noter ya da mezun olunan okuldan “Aslı Gibidir” Kaşesi ya da Barkodlu E-Devlet Çıktısı)
  4. Nüfus cüzdanı fotokopisi (T.C.Kimlik No için),
  5. Yeni çekilmiş 4,5×6 cm. boyutlarında 3 (üç) adet vesikalık fotoğraf,
  6. Banka dekontu,
  7. Özel Durum Belgesi: Engellilik v.s. gibi bir durum varsa bu durumu gösteren Rapor veya Belge, (Aslı ya da Onaylı Fotokopisi),
  8. Belge Sınavına katılamayacak olanlar için bu durumu belirten Eğitim Merkezi Müdürlüğü’müze yazılmış mazeret dilekçesi.
  9. Poşet dosya
B- Yabancı uyruklu adaylardan istenen belgeler;
  1. Mesleki ve Teknik Açık Öğretim Okulu Müdürlüğü’ne hitaben Kursa kayıt olma isteğini belirten dilekçe,
  2. Kursiyer Kayıt Bilgi Formu
  3. Öğrenim Belgesi; Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’ndan alınmış denklik belgesi
  4. Noterden Onaylı Pasaport Örneği,
  5. Yeni çekilmiş 4,5×6 cm. boyutlarında 3 (üç) adet vesikalık fotoğraf,
  6. Banka dekontu,
  7. Özel Durum Belgesi: Engellilik v.s. gibi bir durum varsa bu durumu gösteren Rapor veya Belge, (Aslı ya da Onaylı Fotokopisi),
  8. Belge Sınavına katılamayacak olanlar için bu durumu belirten Eğitim Merkezi Müdürlüğü’müze yazılmış mazeret dilekçesi.
  9. Poşet dosya
(2) Aday kursiyerlerin, kayıtlarının yapılabilmesi için yukarıda sayılan belgeleri eksiksiz olarak teslim etmeleri, taraflarca belirlenen mali yükümlülükleri yerine getirmiş olmaları, Elginkan’ın ilgili kayıt evrakının ve belgelerin tanzimini yaparak MTAO Müdürlüğüne ulaştırması gerekir.
(3) Adaylar, yukarıda belirtilen belgelere ek olarak Genel Müdürlük ve Elginkan tarafından gerekli görülen diğer belgeleri de okula vermek zorundadırlar. Belgeleri noksan olan adayların kayıtları yapılamaz. Hukuki yönden kursiyerlik durumu kayıt işlemlerinin tamamlanması üzerine kazanılır.
Kayıt silme
MADDE 7-
(1) Kursiyerlerin kayıtları aşağıdaki durumda silinir:
a) Azami öğrenim süresi sonunda sorumlu olduğu sertifika programında, ek sınav hakkı da dâhil 4 (dört) sınav hakkını kullandıktan sonra başarısız olan kursiyerlerin kaydı Genel Müdürlük kararı ile silinir. Kaydı silinen kursiyer herhangi bir hak talep edemez.
b) Kursiyerin uyması gereken disiplin kurallarına aykırı hareketlerden dolayı, Genel Müdürlük ve Elginkan’ın yetkili kurullarının alacağı öğrenim hakkına son verilmesi kararıyla kaydı silinir. Kaydı silinen kursiyer herhangi bir hak talep edemez.
Sınavlar
MADDE 10-
(1) Öğrenim sonunda, kursiyer sayısına göre Elginkan ve Genel Müdürlüğün belirleyeceği yer ve zamanda sertifika sınavları yazılı olarak sınavı uygulayacak birim veya kurum tarafından MTAO yetkilisi ve Elginkan temsilcisi eşliğinde yapılır. Bir ilden başvuran kursiyer sayısı 100″ü geçmesi halinde sınav hizmetlerini yürüten birimin görüşü alınarak o il sınav merkezi olarak belirlenebilir.
(2) Kursiyerlerin 3 (üç) sınav hakkı vardır. Kabul edilebilir mazereti bulunan kursiyerlere bu yönergenin 13 ve 14’üncü maddeler doğrultusunda 1 (bir) ek sınav hakkı daha verilir.
Sınav sonuçlarının duyurulması
MADDE 11-
(1) Sertifika sınav sonuçları MEB’in Web sayfasında ve Elginkan tarafından internet ortamında açıklanabilir.
Sınav sonucuna itiraz
MADDE 12-
(1) Sertifika sınavının sonucuna, ilanı tarihinden itibaren en fazla 7 (yedi) gün içinde ve sadece maddi hata yönünden itiraz edilebilir. İtiraz sınav işlerini yürüten birime verilen bir dilekçe ile yapılır. Sınav kâğıtlarında, sınav cetvellerinde veya ilgili çalışma evrakında maddi hata tespit edilirse, bu hata ilgili öğretim elemanının da görüşü alındıktan sonra, Elginkan ve sınav işlerini yapan birim veya kurum kararı ile düzeltilir ve ilan edilir.
Kabul edilebilir bir mazereti nedeniyle sınava girememe
MADDE 13-
(1) Bu uygulama esaslarında belirtilen ve Genel Müdürlük tarafından kabul edilen bir mazeret nedeniyle sertifika sınavına girememiş olan kursiyerler, bir defaya mahsus olmak üzere bir sonraki sertifika sınavına katılabilir. Kabul edilebilir bir mazereti olmaksızın sertifika sınavına girmeyen kursiyer o sınav hakkını kullanmış ve sınavda başarısız olmuş sayılır.
(2) Kursiyerin mazeretinin varlığını kanıtlayan belgeleri mazeretinin sona ermesinden itibaren en geç 7(yedi) gün içinde sunması gerekir. Aksi hâlde bu husustaki başvurusu dikkate alınmaz.
Haklı ve geçerli mazeret halleri
MADDE 14-
(1) Genel Müdürlüğün takdirine bağlı ve Elginkan tarafından kabul edilmiş olmak kaydı ile kursiyere mazeretleri nedeniyle bir defaya mahsus bir sonraki sınavlara katılabilme ve öğrenime ara verme izni verilmesine esas olabilecek mazeret halleri şunlardır.
a) Mahallin en büyük mülki amirince verilecek bir belge ile belgelenmiş olması şartı ile tabii afetler nedeni ile kursiyerin öğrenimine ara vermek zorunda kalmış olması,
b) Kendisinin hastalığı, birinci derecede kan ve sıhri hısımlarının ölümü veya ağır hastalığı hâlinde, bakacak başka kimsenin bulunmaması nedeni ile kursiyerin öğrenime ara vermek zorunda olduğunu belgelemesi,
c) Sınav tarihinde, kursiyerin gideceği başka bir sınav (KPSS, KPDS, AÖF v.b) olduğunu belgelendirmesi.
(2) Kursiyerin mazeretinin varlığını kanıtlayan belgeleri mazeretinin sona ermesinden itibaren en geç 7 (yedi) gün içinde okula ulaştırması gerekir. Aksi hâlde bu husustaki başvurusunun dikkate alınıp alınmamasına MTAO Müdürlüğü karar verir.
Başarı notu ve başarı düzeyinin belirlenmesi
MADDE 15-
(1) Kurs sonunda, tüm ders ve konuları içerecek şekilde yazılı sınav yapılır. Sınavlar 100 (yüz)’lük not sistemi üzerinden değerlendirilir. Başarılı olabilmek için en az 50 (elli) puan almak gerekir. Yazılı sınavda başarılı olanlara Kurs Bitirme Belgesi düzenlenir. Başarılı olmayanlara istemeleri halinde kursa devam ettiğini belirten yazı verilir.
Başarı Belgesi/Sertifika
MADDE 16-
(1) Kursu başarı ile tamamlayan ve belge almaya hak kazanan kursiyerlere bir defaya mahsus olmak üzere, kurs bitirme belgesi, taraflarca müştereken tanzim edilerek verilir.
(2)  Kurs Bitirme Belgesinin kaybı hâlinde yerine geçecek bir yazı düzenlenir.
(3) Kurs Bitirme Belgesinin verilebilmesi için Genel Müdürlük ile Elginkan tarafından belirlenen yükümlülüklerin yerine getirilmiş olması gerekir.
Kursiyerlerin genel yükümlülükleri
MADDE 18-
(1) Kursiyerler; kurs süresince, Web sayfasındaki ilgili yönetmelik, yönerge ve diğer düzenleyici hüküm, ilke ve esasları bilmek, öğretim, ders ve sınav programlarına, başarı durumu çizelgelerine ve diğer hususlara ilişkin olarak MEB ve Elginkan tarafından yapılan yazılı ve elektronik duyuruları ilgi ve özenle izlemekle yükümlüdürler. Kursiyerler usulüne göre yapılmış olan bir duyuruyu web sayfası üzerindeki gerekli alanda görmediklerini ileri süremezler.
Tebligat
MADDE 19-
(1) Kursiyerler meydana gelen her türlü bilgi ve adres değişikliğini en fazla l(bir) hafta içinde MTAO Müdürlüğüne bildirmek zorundadırlar.
(2) Bu şekilde değişiklik bildiriminde bulunmamış veya yanlış ya da eksik e-posta vermiş olan kursiyerler dosyalarında mevcut olan en son adreslerine bilgilendirme yapılmış olması hâlinde kendilerine bilgilendirme yapılmadığını iddia edemezler.
Sayfa Başına Git

Cevap 14: Eğitimlere Başvuru Esnasında Kontenjan Dolu Uyarısı Alıyorum, Ne Yapmalıyım?

Her eğitimin belirli kontenjanı bulunmaktadır. Kontenjan dolduğunda sistem otomatik olarak kapanır ve kontenjan dolu uyarısı verir. Ayrıca çalışma takvimlerinde yer alan başvuru tarihleri (kayıt tarihleri) dışında eğitimlere başvuru yapamazsınız.
Yapmanız gereken; eğitimin çalışma takvimine göre eğitim başlamadan 1 ay önce başvurular açılacak ve böylece başvuru yapabileceksiniz. Fakat başvuru yapabilmeniz eğitime alınacağınız anlamına gelmemektedir.

Cevap 15: Uzaktan Eğitim Seminerlerine Başvurular Nasıl Yapılıyor?

Çalışma takviminde seminerin yayın tarihi mevcuttur. Yayın tarihinden itibaren kayıt yaptığınız eğitim merkezimiz web sayfasında Kayıt ve Başvuru Sisteminden girerek “Uzaktan Eğitim Seminer İşlemleri” kısmından başvurunuzu yapabilirsiniz.Seminer Çalışma Takviminde belirtildiği üzere “Katılımcılara Kullanıcı adı ve Şifrelerinin Gönderim” tarihinde yayından kaldırılarak başvuruya kapatılır. Ayrıca seminerler belirli kontenjanlar ile açıldığından kontenjan dolduğunda başvuru sistemi otomatik olarak kapanır ve kontenjan dolu uyarısı verir.
Sayfa Başına Git

Cevap 16: Hatalı Yatırılan Sınav Ücretlerinin İade Edilmesi İçin Ne Yapmalıyım?

T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile iş birliğinde düzenlenen eğitimlerimizde sınav ücreti alınmaktadır. Sınav ücretlerini hatalı yatırdığınızda yapmanız gereken;

Aynı yıl içerisinde yanlış yatırılan ücret dilekçesiyle birlikte banka dekontu (Ödeme makbuzu) ile aşağıda yazılan adrese göndermeniz gerekmektedir.

Yanlış Yatırılan Ücret Dilekçesi

Dilekçe ve dekontun gönderileceği adres:

DESTEK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
(Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü)
Atatürk Bulvarı Milli Müdafa Caddesi
No:6-6 06650 Kızılay/ANKARA

TEL: 0 (312) 413 42 09
FAX: 0 (312) 419 20 14

Sayfa Başına Git